Předehrávané 26. kolo FC Jílové – SK Slaný

1:4 (0:2)

Sestava: Syrový, Bodlák, Héč, Štrach, Antoš, Hrobník, Kratochvíl, Šifra, Janošov (46´Cienciala), Dvořáček, Patočka

Gól: 79´Sádlo

ŽK: 9´Kratochvíl

Druhý předehrávaný mistrák se odehrál doma proti SK Slaný v termínu pražských jarních prázdnin, takže již tak úzký kádr byl ještě zúžen o několik horalů, kteří se oddávali alpinismu.

Zápas se hrál na umt a věřili jsme, že bychom mohli soupeře tentokrát potrápit o mnoho více, než na podzim. To se nám nakonec i herně podařilo, leč k bodům to bohužel nevedlo.
Soupeř byl velice vyspělý, jak herně, tak fyzicky a zápas se podle toho také vyvíjel. Hosté měli více ze hry, hráli velice jednoduše, ale do šancí se téměř nedostávali a když, tak po standartkách. My podnikali rychlé brejky a byli jsme velice nebezpeční, ve velké šanci trefil Pavel Janošov tyčku a měli jsme i několik dalších nebezpečných akcí a příležitostí. A protože jsme my nedali, tak udeřilo na druhé straně. Hosté podnikli akci po pravé straně a prostřelili Syrového 0:1… Po chvilce si Pavel vybral slabší chvilku, podcenil lehkou střelu z velké vzdálenosti a míč si srazil do vlastní sítě 0:2.
Hosté se zklidnili, nikam se netlačili a my se nedokázali dostat do šancí, takže takto skončila první půle.

Do druhé jsme vlétli velice aktivně a lepším pohybem, dělali hostům problémy, dostali se do několika velkých šancí, ale bohužel brána zůstávala zakletá. Až v 72. minutě poslal Kryštof přesný centr na hlavu Sádla a snížili jsme zaslouženě na 1:2…. Najednou nás bylo plné hřiště a hosté nevěděli kam dřív skočit. V 75 se nám naskytla ještě větší šance, když se na průbojném Márovi vykartoval hostující záložník a po druhé žluté šel předčasně pod sprchy. Bohužel my už naši jedinou možnost střídání měli vyčerpanou a Mára byl po nešetrné kose asi 10 minut ošetřován, takže se hrálo ve stejném počtu hráčů a my žádnou výhodu vlastně nezískali. Po jeho návratu jsme hostům začali zatápět, ale bohužel po jednom z protiútoků si Sajtna při odkopu kopl míč do vlastní sítě a bylo rozhodnuto 1:3. V poslední vteřině si další vlastní branku vsítil i Emil a upravil na konečných 1:4.

Za dva jarní zápasy , jsme dostali šest gólů a z toho jsme si čtyři vsítili naprosto regulérně sami, neuvěřitelné.