Dorost pro sezónu 2017/18

Náš dorost se po loňské, velice těžké, až kritické sezóně, kdy jsme válčili na několika frontách a Krajským Přeborem, i když se ho fotbalově podařilo zachránit, jsme si ukousli příliš velké sousto, znovu začal dávat dohromady na soustředění na Přimdě. Naše řady před sezónou opouštěli někteří talentovaní chlapci, kdy Mára zkoušel štěstí ve Slavii, taktéž Hrobas a Kryštof pro změnu v Bohemians. Sajtna navíc přestoupil zpět do svého Kostelce a někteří další borci jsou zraněni. Na druhou stranu se nám vrátil z Bohemky Michal Balouš a na soustředění jsme tedy jeli ve 13 borcích plus realizační tým.
Naštěstí jádro mužstva je velice pevné a i když máme kádr velice úzký, jsme přesvědčeni, že tohle bude konečně ta „naše“ sezóna, na jejímž konci bychom chtěli sklidit ovoce úspěchu a dřiny, kterou chlapci podstupují.
A že na soustředění opravdu dřeli!! Nejen přes den na sportovištích, ale někteří si přidávali i po nocích :-)… Když jsme na Přimdu dorazili, areál s námi sdílelo 70 florbalistů, kteří však druhý den odjeli a na jejich místo najelo 60 florbalových dorostenek!!! Někteří borci zkušeným okem zhodnotili situaci, vytáhli kosu, kterou přejeli brouskem a jen kosili a kosili :-).  (pozn PR to je jen břitký humor pana trenéra). Ale zpět k fotbalu, kluci každý den polykali tvrdé dávky třífázového tréninku a ještě jednou je potřeba tímto pochválit, protože kluci opravdu, do jednoho, dřeli jako koně , nic nešidili a ještě si přidávali. Ovoce jejich námahy bylo vidět i ve čtvrtek odpoledne, kdy jsme odehráli na nádherném pažitu FK Tachov s domácími přátelský zápas, který jsme dokázali po boji, ve velmi pěkném utkání vyhrát 6:3. Loni jsme se stejným soupeřem prohráli 2:5, bylo přesně vidět, co udělá odchod kluků ročníku 98 do mužů, kdy od soupeře jich odešla celá řada a od nás vlastně nikdo. Nakonec to s naším kádrem nebude až tak špatné, neboť Kryštof nakonec zůstává v Jílovém a jak to bude s dalšími je ještě ve hvězdách. Chlapci se již plně zapojují i do tréninků a zápasů áčka, takže řada z nich trénuje i čtyřikrát týdně a rádi bychom všechny fanoušky pozvali na naše zápasy v nichž většinou krása s
střídá nádheru :-)

Ten první, ještě přátelský odehrajeme doma ve středu 23.8. od 17 hodin s Teplýšovicemi, jste na něj srdečně zváni.

Fotka uživatele Jiří Kratochvíl.