1. kolo Kostelec u Křížků – FC Jílové

3:3 (1:2)

Sestava: Syrový, Bodlák, Nesvadba, Antoš, Štrach, Půlpán, Héč, Kratochvíl, Mucks, Hervert (57´Janošov), Dvořáček

Góly: 21´Kratochvíl, 30´Mucks, 47´Bodlák

Asi největší derby 1.A třídy dorostu, bylo na programu ve středu 30.8. a nutno říct, že nezklamalo. Oba soupeři po úvodních jasných výhrách nad slabšími soupeři šli do zápasu sebevědomě a s chutí urvat body pro sebe. Domácí nás ze začátku překvapili svým nasazením a zaslouženě se ujali vedení po brance Škoďáka. Tato branka nás probrala a my začali praktikovat naši aktivní kombinační hru a domácí jsme zatlačili před jejich branku. Z našeho tlaku jsme vytěžili vedení po krásných brankách Kryštofa a poté Filipa, kteří se trefili ze střední vzdálenosti. Bohužel se nám nepodařilo proměnit další obrovské příležitosti a to nás nakonec stálo dva body, neboť druhý poločas byl zcela o něčem jiném.

Domácí do druhé půle vlétli jako velká voda a po chvilce se jim podařilo vyrovnat po přímočarém průniku Kuby Prchala. Na to my po nejkrásnějším momentu zápasu dokázali odpovědět neuvěřitelnou bombou z voleje Jana „Bumbum“ Bodláka, který z třiceti metrů málem protrhl síť a opět jsme o branku vedli. Domácí se ale nevzdali, příkladně bojovali a dočkali se zaslouženého vyrovnání, kdy Škoďák vstřelil svou druhou branku a uzavřel skÓre zápasu na konečných 3:3. My pak ještě měli štěstí po hlavičce Lukáše Sadloně, kterého fantastickým zákrokem vychytal Eda a nám zase nevyšli nebezpečné útoky, zejména po levé straně.

Zápas ve skvělé a přátelské atmosféře tedy spravedlivě soupeře podělil o body a množství diváků chlapce ocenili dlouhým potleskem.
Domácí nás rozhodně překvapili, podali bojovný výkon, kdy hráli velice jednoduše, ale účelně a byli silovější než my. My zase byli přeci jen o poznání fotbalovější a doplatili jsme na úzký kádr a nemožnost střídání. Takže za mne spravedlivá remíza a Kostelci přeji mnoho dalších úspěšných zápasů.